Skip to content

Tekoäly ennustaa Liigan voittajan

Digian kehittämä tekoäly ennustaa Liiga-kauden 2023-2024 voittajan. Ennustetta päivitetään noin kerran kuussa kauden loppuun asti. Uusin ennuste ja kaikki aiemmat versiot ovat tutustuttavissa tällä sivulla.

Liiga-banneri1

Seuraa Digiaa somessa, niin tiedät aina uusimman ennusteen:

 


Ennuste päivitetty: 6.11.2023

 

Lisätietoa ennusteesta:

  • Tekoälyennuste perustuu Liigan tilasto- ja tulospalvelun dataan.
  • Välilehdellä 1 esitetään tekoälyn ennuste Liiga-kauden voittajasta ja kaikkien joukkueiden lopullisista sijoituksista.
  • Välilehdellä 2 voi tarkastella, miten tekoälyn antama sijoitus on eri joukkueiden kohdalla kehittynyt, kun ennustetta on päivitetty.
  • Välilehdellä 3 esitetään runkosarjan lopputulokset.
  • Välilehdellä 4 esitetään tekoälyennusteen rinnalla digialaisten ja vedonlyöntitoimistojen veikkaukset Liiga-kauden lopullisista tuloksista.
  • Digialaisten ennuste tarkoittaa syyskuussa toteutetun kyselyn lopputulosta. Verkkokyselyyn Liiga-kauden 2023-2024 voittajasta vastasi noin 300 henkilöä. Kysely toteutettiin syyskuussa kauden alkaessa.
  • Vedonlyöntitoimistojen ennuste on yhteenlaskettu keskiarvo seuraavien vedonlyöntitoimistojen ennusteista syyskuussa kauden alkaessa: Veikkaus.fi, Coolbet.com, Paf.com, Nordicbet.com, Vedonlyonti.com, Unibet.com

Näin ennuste on toteutettu

 

Tekoälyennuste perustuu matemaattiseen mallinnukseen, jossa viime vuoden pelejä on ”pelattu” uudestaan joukkueiden nykyisillä kokoonpanoilla.

liiga-kamppis1

Kumpi ennustaa paremmin, ihminen vai tekoäly?

Milloin kone on päättelyssä vahvoilla, milloin ihminen? Tutustu tekoälymallin vahvuuksiin ja kompastuskiviin.

He ovat toteuttaneet tekoälyennusteen

Pelaajakortti_Timo
Pelaajakortti-Hilla
Pelaajakortti_Teemu
Pelaajakortti_Minna
Pelaajakortti_Aku

Tekoäly auttaa paitsi lätkäfania, myös yritysjohtajaa

Urheilussa lopputulokseen vaikuttavat lukuisat muuttujat. Myös yritykset toimivat tänä päivänä vastaavassa dynaamisessa ympäristössä. Miten tekoäly auttaisi ennusteiden ja päätösten teossa finanssialalla, sote-sektorilla tai energia-alalla?

Digian ennuste Liiga-kauden voittajasta perustuu päätöspuu-malliin (ns. random forest), jota hyödynnetään tyypillisesti erilaisten bisnesskenaarioiden mallintamisessa. Malli on vahvoilla, kun on tarpeen tunnistaa lukuisten muuttujien joukosta ne, jotka vaikuttavat haluttuun lopputulokseen eniten. 

Tekoalyn_tiekartta_neliokuva

Tekoälyn hyödyntäminen mietinnässä?

  Osallistu kilpailuun

Digian kilpailussa palkintona on tekoälyn tiekartta, joka auttaa organisaatioita konkreettisten hyödyntämiskohteiden löytämisessä tekoälylle sekä suunnitelman laatimisessa niiden toteuttamiseksi. Kilpailuun voivat osallistua kaikki yritykset, julkishallinnon organisaatiot ja järjestöt. Hae mukaan viimeistään 8.12.2023.

Digia on Liigan pääkumppani digikehityksessä.