Skip to content

Tule rakentamaan Javalla asiakkaidemme korkean tietoturvan ratkaisuja. We build it - We run it

Olemme keränneet tälle sivulle sinua varten tietoa, millaista työskentely Digialla on ja millaisten projektien parissa Java-kehittäjämme työskentelevät.

2048x1366_rekrylandari_integraatio-osaajat

Digian Secure and Scalable Solutions -yksikkö

Secure and Scalable Solutions -yksikössä on noin 180 rautaista ammattilaista, jotka työskentelevät projektiemme ketterissä tiimeissä erilaisissa rooleissa. Suurin osa yksikkömme väestä on ohjelmistokehittäjiä. Lisäksi löytyy esimerkiksi projekti- ja palvelupäälliköitä, tietoturva-asiantuntijoita, arkkitehtejä, määrittelijöitä, testaajia ja toimitussuhdevastaavia.

Me työskentelemme räätälöimiemme tai kolmansien osapuolien tuotteisiin perustuvien ratkaisujen parissa. Suurin osa asiakkaistamme on turvasektorin toimijoita, joille toimittamissamme ratkaisuissa korostuvat tietoturvallisuus ja toimintavarmuus. Toimimme usein turvaluokitellun tiedon parissa ja olemme mukana yhteiskunnallisesti merkittävien järjestelmäkokonaisuuksien kehittämisessä. Asiakkaitamme ovat muun muassa Puolustusvoimat, Tulli ja Traficom ja yksi tärkeistä toteutuksistamme on Suomi 112 -sovellus

Olemme asiakkaillemme pitkäaikainen ja luotettava kumppani. Teemme mittavia järjestelmäkokonaisuuksia, joilla on pitkä elinkaari ja joissa uudistustarpeita alkaa nousta aikaisempiin toteutuksiin vaikkapa lakimuutosten tai EU-määräysten vuoksi, kun vielä uusin toteutus on vielä meneillään. Toimimme läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja ratkomme järjestelmiin toteutettavien ominaisuuksien haasteita yhteisissä työpajoissa.

 

Digialainen integraatioarkkitehti koneen äärellä.

Työskentely korkean tietoturvan ratkaisujen parissa

Meillä voit vaikuttaa omaan työnkuvaasi omien kiinnostusten kohteittesi mukaan. Jos haluat tehdä kaikkea käyttöliittymästä tietokantaan saakka, Fullstack-kehittäjän tehtävät voisivat olla sinua varten, ja niitä töitä meillä on runsaasti tarjolla. Jos mieluummin keskityt käyttöliittymän visualisointiin, Front-end -kehittäjän rooli sopisi sinulle ehkä paremmin. Back-end -kehittäjille on myös kysyntää. Tekemistä voi roolista huolimatta maustaa esimerkiksi ottamalla koppia CI/CD-putkien rakentamisesta tai konttien orkestroinnista.

Ratkottavia asioita tulee vastaan laidasta laitaan. Tekemistämme ohjaa vahvasti tietoturvallisen ohjelmistokehityksen periaatteet ja painimme esimerkiksi sellaisten haasteiden kanssa, kuinka varmistamme tekemiemme sovelluksien olevan Katakrin ja PiTuKrin mukaisia. Ohjelmistologiikkaan liittyviä haasteita taklaamme päivittäin. Toisinaan saatamme ratkoa suorituskykyhaasteita tai kuinka monimutkainen järjestelmä saadaan kattavasti integraatiotestattua kaikki osa-alueet huomioiden.

Työskentelemme usein massiivisten kokonaisuuksien parissa, mutta pyrimme antamaan kehittäjillemme rauhan työskennellä yhdessä hankkeessa kerrallaan. Asiakkaan hankkeissa saattaa kuitenkin olla useampia järjestelmiä, jotka on tarve ottaa kerralla haltuun.

 

Digian kulttuuria kuvailisin sanalla ’yhteisöllisyys’. Se on sellainen sana, joka tulee heti ensimmäisenä mieleen. Me ollaan yhtä ja tehdään yhdessä näitä hommia ja yhdessä onnistutaan.

Marko Siipola, Senior System Designer

Meillä jokainen on Senior Trainee

Toimimme ympäristössä, jossa palikat ympärillämme liikkuvat jatkuvasti. Tarvitaan jatkuvaa oppimista, jotta voi pysyä kehityksessä mukana - ja auttaa muita oppimaan. Nämä ovatkin kulttuurimme ytimessä. Olemme oppimisyhteisö, jossa kutsumme jokaista Senior Traineeksi, oli hän sitten vastavalmistunut tai jo kokenut arkkitehti. Uskomme nimittäin, että jokaisella on osaamista jaettavaksi muille ja tätä varten meillä on esimerkiksi aktiivista heimotoimintaa.

Projekteissamme tulee usein esiin erilaisten uusien asioiden opettelua ja sitä kautta oppimista tapahtuu luonnostaan projektityöskentelyn yhteydessä. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä voisi nostaa esiin useammassakin asiakkuudessamme meneillään olevan ohjelmistojen ajoympäristöjen muutostyön, jossa sovellukset siirtyvät ajettavaksi esimerkiksi OpenShiftin tai Kubernetesin päälle. Samassa yhteydessä ohjelmistokehittäjät pääsevät opettelemaan konttien orkestroinnin saloja.

Toki osaamista voi kehittää myös projektin ulkopuolella. Jos on kiinnostusta esimerkiksi pilviteknologioiden opetteluun tms. tuemme sertifikaattien suorittamista.

Vaikka asiakassuhteemme ja projektimme ovat pitkiä, emme oleta, että kehittäjät ovat samoissa hommissa loputtomasti. Käymme tasaisesti keskusteluita projekteissa työskentelevien henkilöiden kanssa ja siinä vaiheessa, kun alkaa tuntua, että uudet haasteet olisivat nyt tarpeen, lähdetään kartoittamaan siirtymistä toiseen projektiin Digian sisällä. Ensin kartoitamme, löytyykö sopivaa uutta projektia oman yksikkömme tekemisistä. Jos vaikuttaa sopivaa ei löydy ja on Digialla paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista yleensä löytyy jokaiselle jotakin.

Täällä ymmärretään esimerkiksi työnkierron päälle. Sitten kun tuntuu, että nyt haluaisi tehdä jotain muuta, niin se on täysin mahdollista ja tämänkokoisessa yrityksessä alkaa olemaan niitä mahdollisuuksia aika paljon

Niko Kortelainen, Senior Software Specialist

Avoimet paikkamme koodauksesta kiinnostuneille