Miten varautua tiedonhallintalain vaatimiin muutoksiin?

Webinaari järjestettiin 16.1.2020. Pääset tilaamaan webinaaritallenteen veloituksetta oheisella lomakkeella.

Vuoden vaiheessa voimaan astunut tiedonhallintalaki tehostaa viranomaisten välistä digitaalista tietojen siirtoa, Viranomaisten tulee jatkossa jakaa tietojaan järjestelmien välisten rajapintojen eli APIen välityksellä.

Tässä webinaarissa kerromme, miten julkishallinnossa viedään digitalisaatio seuraavalle tasolle APIen avulla. Rajapinnat eivät ole vain teknistä toteutusta vaan ne kytkevät eri toimijoiden liiketoimintalogiikat ja prosessit yhteen. API-hallinnan avulla varmistetaan tietojen jakaminen vastuullisesti ja turvallisesti.

Webinaarin aiheita:

  • Miten tietohallintalain tekniset vaatimukset saavutetaan API-hallinnan avulla
  • Miten tietojen jakaminen hoidetaan vastuullisesti ja turvallisesti
  • Miten lähteä liikkeelle ja kuinka voimme olla tässä avuksi 

Webinaarissa keskustelevat Digian asiantuntijat Tuomo Permikangas ja Suna Koljonen sekä IBM:n asiantuntija Sami Koivisto.

Webinaarin kesto on 60 minuuttia.

Yhteistyössä 

Puhujat:

tuomo-permikangas

Tuomo Permikangas, Digia

Tuomo on työskennellyt digitalisaation parissa viime vuosikymmenet niin liiketoiminnan kehittäjänä kuin järjestelmien toimittamisesta vastaavana. Hän uskoo, että API:t ja API-talouden muutosvoima vaativat yrityksiltä ja organisaatioilta toiminnan ytimiin menevää uudistumista: verkottumista, alustatalouden ratkaisuihin liittymistä sekä yhteistyötä toimialan verkostoituneiden toimijoiden kanssa.

koljonen-suna-2

Suna Koljonen, Digia

Suna toimii Digialla Integraatio ja API-liiketoiminnassa konsulttina ja team leadina. Sunalla on vahva kokemus ja ymmärrys API-talouden mahdollisuuksista yritysten liiketoiminnan moottorina. Sunan mielestä dataa jakamalla ja yhdistämällä voidaan luoda kokonaan uusia, isompia joukkoja hyödyttäviä palveluita ja ratkaisuja. 

sami-koivisto-round-1

Sami Koivisto, IBM

Samilla on yli 20 vuoden kokemus IT-teknologioiden ja projektien parissa - erityisesti integraatioiden, liiketoimintaprosssien automatisoinnin ja ydintietojen hallinnan sekä API-hallinnan parissa. Hän on työskennellyt alalla monissa eri rooleissa: tuotekehityksestä projektinhallintaan ja konsultoinnista myynnin tukeen. Kokemusta on kertynyt myös pienistä yrityksistä globaaleihin suuryrityksiin ja paikallisista rooleista kansainvälisiin tehtäviin.