Kestävää digitaalisuutta

Hiilijalanjälkidata ja automatisointi osana yritysten ilmastotyötä
10.11.2022
Webinaaritallenne

Digitalisaatio tuo kipeästi tarvittavaa vaikuttavuutta ja nopeutta kestävyysmurrokseen. Kestävyyshaasteiden ratkaiseminen vaatii dataa, jonka avulla voidaan arvioida erilaisten päätösten ja toimenpiteiden vaikutuksia toimintaan. Data kertoo, missä hukataan resursseja ja tuotetaan turhia päästöjä. Ajantasaisen datan avulla voidaan myös arvioida erilaisten päätösten vaikutuksia ja voidaan tehdä perusteltuja kestäviä valintoja.

Webinaarissa pureudumme hiilijalanjälkilaskennan realiteetteihin, ajankohtaisiin ratkaisuihin ja miten digitalisaatio voi helpottaa yritysten ilmastotyötä. Webinaarissa kanssamme ovat asiakkaamme HKScanin kehityspäällikkö Aira Harju ja kumppanimme Positive Impactin Senior Advisor Outi Ugas.

 

Tilaa webinaaritallenneOhjelma


Viisi askelta kohti sujuvaa ja vaikuttavaa ilmastotyötä yrityksissä

Senior Advisor Outi Ugas, Positive Impact
Luotettava hiilijalanjälkilaskenta edellyttää laatua sekä päästötiedoilta että yrityksen kulutustiedoilta. Työ pitää sovittaa niin yrityksen arkeen kuin kiristyvän lainsäädännön, raportointi- ja asiakasvaatimusten kanssa, luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin asettamissa reunaehdoissa. Kestävän kehityksen asiantuntijayritys Positive Impact on auttanut kymmeniä yrityksiä tehostamaan ilmastotyötään mm. laskureiden, palvelumuotoilun ja digitalisaation keinoin.

HKScan panostaa sopimustuottajiensa hiilijalanjäljen pienentämiseen
Aira Harju, HKScan & Anna Pernaa, Digia
Digia rakensi HKScanille raportointijärjestelmän, jonka avulla voidaan vähentää tuntuvasti elintarviketuotannon hiilidioksidipäästöjä. Järjestelmä automatisoi monimutkaista hiilijalanjäljen raportointia ja ohjaa tuotantotiloja konkreettisiin ilmastotoimiin.

Paneelikeskustelu


Puhujat

Aira Harju
Aira Harju
HKScan
Outi-Ugas
Outi Ugas
Positive Impact
Minna Häkämies
Minna Häkämies
Digia
Anna Pernaa
Anna Pernaa
Digia