Webinaari: Datasta bisnestä - Case Voimatel 


Kuinka tunnistaa datasta hyödyntämiskohteita liiketoimintaan? 

Webinaari järjestettiin torstaina 29.10.2020

Dataa kertyy jatkuvasti valtavia määriä eri järjestelmiin. Olennaista on, kuinka datamassasta päästään käsiksi aitoihin liiketoimintahyötyihin. Haaste ei tänä päivänä yleensä ole datan saatavuus, vaan pikemminkin oleellisen datan valikointi ja sen jalostaminen merkitykselliseksi tiedoksi. Siksi avainasemassa ovat liiketoiminnasta johdetut tavoitteet datan hyödyntämiselle

Tässä webinaarissa kuullaan Digian ja Voimatelin hankkeesta, jossa energian kulutus- ja tuotantodatasta kehitetään uusia palveluita energia-asiakkaille. Webinaarissa Digian asiantuntijat kertovat, miten hanke on toteutettu ja miten omasta datasta voidaan löytää liiketoimintahyötyjä. Voimatelin asiantuntija Harri Smolander avaa hankkeen taustoja ja mitä on luvassa seuraavaksi.

Webinaarin aiheita:
  • Kuinka tunnistaa, mitä liiketoimintahyötyjä omassa datassa piilee? 
  • Kuinka Voimatel kehittää energian kulutus- ja tuotantodatasta uusia palveluita energia-asiakkaille?
  • Kuinka Voimatelin datan hyödyntämisen ratkaisu käytännössä toteutettiin?
  • Mitä ovat modernit Data Platformit ja kuinka niitä voidaan hyödyntää?
  • Mitä Voimatel sai harjoituksesta ja mitä on luvassa seuraavaksi?

Webinaaria isännöi Digian analytiikka-asiantuntija Mikko Varila. Webinaarissa keskustelevat Digian Antti Lumijärvi ja Taneli Silvonen sekä Voimatelin asiantuntija Harri Smolander.  Webinaarin kesto on 60 minuuttia. Tilaa webinaaritallenne oheisella lomakkeella. 

Puhujat

smolander-harri

Harri Smolander, Voimatel

Harri työskentelee Voimatelin Energiapalvelujen liiketoiminnan kehitys- ja palvelutuotannon tehtävissä. Hänellä on pitkäaikainen asiantuntijuus energiatoimialan palveluista ja toiminnoista. Erityisosaamisalueena energian mittauksen, energian hallinnan ja hajautetun tuotannon ratkaisujen tuntemus.

antti-lumijarvi-

Antti Lumijärvi, Digia

Antti työskentelee modernien pilvipohjaisten data-alustojen parissa Digian Analytics-yksikössä. Hänellä on usean vuoden monipuolinen kokemus liiketoimintalähtöisestä tuotantokriittisten ohjelmistojen sekä analytiikkakokonaisuuksien suunnittelusta, toteuttamisesta ja käyttöönotoista.

taneli-sivonen

Taneli Silvonen, Digia

Taneli työskentelee Digialla data scientistina ja hänellä on usean vuoden kokemus edistyneen analytiikan menetelmistä, kuten koneoppimisesta, matemaattisesta optimoinnista sekä simuloinnista. Lisäksi Taneli on ollut mukana toteuttamassa useita tietovarastointi- ja raportointiratkaisuja.

mikko-varila1

Mikko Varila, Digia

Mikko on monipuolinen asiantuntija datan ja analytiikan hyödyntämisessä. Hän on toiminut lähes 15 vuoden ajan BI- ja analytiikkahankkeissa eri rooleissa myynnistä toteutukseen. Erityisosaamisalueena Mikolla on kustannus- ja kannattavuuslaskenta.

 

Tilaa webinaaritallenne: