Sepon Kuorma – muutosmatkalla digitaaliseksi palveluoperaattoriksi

Kuvitteellinen esimerkki, kuinka perinteisen kuljetusyrityksen toiminta voisi kehittyä kohti globaalin ekosysteemin pyörittämistä digitaalisia kyvykkyyksiä ja API-rajapintoja kehittämällä.

Muutosmatka digitaaliseksi palveluoperaattoriksi

Sepon Kuorma on kuljetusyritys, joka aloitti aikanaan toimintansa ajamalla soraa Tuusulasta pääkaupunkiseudulle. Jossain vaiheessa, kun firmassa tehtiin sukupolvenvaihdos, Sepon poika Asko alkoi kuljettaa myös kappaletavaraa. Kun soramonttu tyhjeni, montun paikalle pistettiin pystyyn tavaravarasto, ja firma keskittyi pelkästään kappaletavaran ajoon. Bisnes laajeni, ja nykyisellään kalustoon kuuluu noin 30 kuorma-autoa sekä jakeluverkosto erilaisia pakettiautoilijoita.
 
Vuodet vierivät, ja Askollakin eläkeikä häämöttää. Askon tytär Viivi olisi valmis hyppäämään ruoriin, mutta valoisan tulevaisuuden taivaalla roikkuu synkkiä pilviä. Logistiikka-alan katteet heikentyvät vuosi vuodelta. Kuljetusketjut on jo optimoitu ja tehokkuusruuvi kiristetty huippuunsa Asko-isän aikana. Kaiken lisäksi ala keskittyy, ja kansainväliset toimijat ovat ostaneet kilpailijat pois markkinalta. Sepon Kuorma on jäänyt Suomen markkinaan keskisuurena yrityksenä, joka ei kunnolla kykene haastamaan isompia.
 
Seppo, Asko ja Viivi ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että firmaa täytyy uudistaa. He päättävät, että on aika alkaa digitalisoida toimintaa
 
seppo_01_mies

 

seppo_02_v2

 Digitalisoimalla loikka uuteen aikakauteen

Sepon Kuormassa aletaan kehittää uusia digitaalisia palveluita. Asiakkaille halutaan tarjota mahdollisuus lähettää kuljetustilaukset sähköisessä kanavassa, jossa omia kuljetuksia voi myös seurata reaaliaikaisesti. Kehitys lähtee kuitenkin hitaanlaisesti liikkeelle, koska palvelut tarvitsevat kaikenlaista dataa taustajärjestelmistä, ja vanhat järjestelmät potkivat vastaan.
 
Viivi, Asko ja Seppo ymmärtävät, että IT-arkkitehtuuria on alettava kehittää kokonaisuutena, ydinjärjestelmistä asiakkaille näkyviin palveluihin.
Siihen liittyy monenmoista, mutta tämän tarinan kannalta olennaista on, että nykyjärjestelmien päälle päätetään rakentaa API-kerros, joka nopeuttaa uusien palveluiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Homma alkaa luistaa.

Kuorma-Hackathonista uusia ideoita

Uudet API-työkalut mahdollistavat rajapintojen avaamisen myös firmasta ulospäin. Voisiko palveluiden ideoimisen ja kehittämisen ulkoistaa, Viivi pohtii. Sepon Kuorma järjestää Kuorma-Hackathonin, jossa etsitään uusia ideoita kuljetusyrityksen toimintaan ja asiakaspalveluun.
 
Hackathonin osallistujille jaetaan tietoturvallisen API-rajapinnan kautta Sepon Kuorman taustajärjestelmistä erilaista tietoa: kuormakirjat, reittitiedot, tiedot vapaista autoista, tiedot kuormien määränpäistä ja tilaajista, kuljetettavien tavaroiden luokittelu, kuten kollien koko, tieto kylmäsäilytyksestä tai kuuman aineen kuljetuksesta, vaarallisten aineiden varoitukset ja luonnollisesti erilaiset regulaatiotekijät. Osallistujat saavat toisin sanoen käyttöönsä tietoa kuljetuksista sekä kuljetusten osapuolista eli kuorman lähettäjistä, vastaanottajista ja kuljettajista. Lisäksi hackathonin osapuolia kannustetaan käyttämään innovatiivisesti kolmansien osa-puolten dataa, joka on vapaasti saatavilla: esimerkiksi tie- ja liikennetietoja, säätietoja ja niin edelleen. 
 
Hackathonin kärkisijoille valituista ideoista Viiviä innostavat erityisesti kaksi:
  1.  Sovellus, joka laskee kuljetusten ekologiset vaikutukset valitun kuljetusmuodon ja -reitin mukaan.
  2. Mobiilisovellus, jossa kuljettajat ja kuljetusta tarvitsevat kohtaavat. Sepon Kuorma on aiemminkin hyödyntänyt kuljetuksiin omien autojen lisäksi kumppaniverkostoa, mutta sovelluksen kautta kuka vain voisi jatkossa ilmoittautua ajamaan lastia.
Ideat jäävät itämään...
 

 

 

seppo_03_luuri


seppo_04_kättely

Ratkaiseva askel kohti palveluoperaattorin roolia

Hackathonin ideat jäävät itämään, ja kehitystyö jatkuu. Sepon Kuorma julkaisee sovelluskauppoihin uuden On the Road -sovelluksen. Omien kuljetusten lisäksi Sepon Kuorma tarjoaa nyt alustan, jossa kuljetusten tarjoajat ja tarvitsijat kohtaavat. Ja tarvitsijoitahan riittää. Erityisesti verkkokaupan kasvu lisää kuljetusten tarvetta. Yritysten välisten kuljetusten lisäksi kiertotalous kasvattaa koko ajan suosiotaan: ihmisten verkossa myymät tavarat pitää saada omistajalta toiselle. 
 
Ammattikuljettajat huomaavat sovelluksen hyväksi paikaksi laajentaa asiakaskuntaa. Ammattikuljettajien lisäksi sovellus mahdollistaa käytännössä kelle vain kuljetuspalvelun tarjoamisen.Sovelluksen kautta voi ilmoittaa, jos on ajamassa Järvenpäästä Kajaaniin peräkontti tyhjänä. 

Koska kyytien vertailu ja kilpailuttaminen on sovelluksessa helppoa, hinnat pysyvät kurissa. Siksi myös isot, kansainväliset tavarantoimittajat löytävät pikku hiljaa Sepon Kuorman sovelluksen. He oppivat luottamaan siihen, että kun lastille etsii On the Road -sovelluksen kautta kuljetuksen, se hoituu varmasti ja kätevästi, ja hinta on markkinoiden edullisin. Jokaisesta sovitusta kuljetuksesta alustan tarjoaja, Sepon Kuorma, saa tietyn osuuden. Kun sovelluksen suosio lähtee kasvuun, digitalisaatiokehitykseen aluksi epäillen suhtautunut Seppo-pappakin huokaisee helpotuksesta – ja saa idean. Eläköityvillä tuttavilla on latoja ja maneeseja tyhjillään ympäri autioituvaa maaseutua. Hyviä varastotiloja! Niinpä sovellus laajennetaan säilytys- ja varastointipalveluihin: kuljetusten lisäksi sovelluksen kautta voi nyt etsiä ja tarjota tavaralle säilytystilaa tai välivarastointipaikkaa. Alusta osoittautuu niin suosituksi, että pikkuhiljaa omista kuljetuksista luovutaan kokonaan. Viivi keskittyy täysillä kuljetusekosysteemin kehittämiseen. Kuin varkain Sepon Kuormassa alkaa vahvistua uusi liiketoimintamalli: palveluoperaattorin rooli kuljetusekosysteemissä.


Data rahoiksi?

Viivi ymmärtää pian, että suositusta On the Road -palvelusta kertyvällä datalla on arvoa itsessään. Yksi palvelun keskeisistä ominaisuuksista on alusta asti ollut tilaajan mahdollisuus etsiä sopiva kuljetus sen perusteella, haluaako hän toimituksen nopeimmalla, edullisimmalla vai ekologisimmalla tavalla toimitettuna. Ekologiset kuljetukset ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti, ja sovellukseen on lisätty mahdollisuus hiilijalanjäljen kattamiseen maksamalla vapaaehtoinen päästömaksu valitsemalleen ympäristöjärjestölle.
 
Viivi päättää testata, olisiko ekologisuuslaskurilla suosiota muille kuljetusyhtiöille tarjottuna palveluna. Hackathonista alkunsa saaneen ekologisuuslaskurin laskentakaavaa on kehitetty vuosien ajan kuljetuksista kertyvän tiedon avulla. Lanseerauksen koittaessa laskuri on markkinoilla ylivoimaisesti tarkin, ja se alkaa kerätä suosiota. Ekologisuuslaskuri avaa Sepon Kuormalle ovet kansainvälisille palvelumarkkinoille, ja maailmanvalloitus jatkuu On the Road -nimen alla.
 
Haluatko lukea lisää digitaalisen liiketoiminnan rakentamisesta? Lue sisältöpakettimme täältä.
 
seppo_05

Kaipaatko uusia ideoita oman liiketoimintasi digitalisoimiseen?

Sepon Kuorman tarina on julkaistu osana Näin surffaat API-talouden aallonharjalla -opasta. Lataa opas täältä >>

Tai ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

New call-to-action

IBM-logo