Data käyttöön ja kannattavuus kuntoon!

Arkea energia-alalla: Asiakaspoistuma huolettaa, taloutta on hankala ennustaa ja sähköverkon huollosta on taas tulossa kirpaiseva lasku. Kilpailukin kovenee. Miten varmistaa menestyminen?

Menestyminen energia-alalla kiteytyy tänä päivänä kahteen kysymykseen: Kuinka onnistut hankkimaan uusia asiakkaita?Ja kuinka virtaviivaistat koneistosi toimimaan mahdollisimman kustannustehokkaasti?

Data-analytiikka auttaa parantamaan toimenpiteiden osumatarkkuutta, olipa kyse asiakashankinnasta tai kannattavuuden parantamisesta. Tietojärjestelmät ovat kaiken datan koti. Ajantasaisen toiminnan- ja taloudenohjauksen avulla arjen prosessit hoituvat sujuvasti ja data järjestelmistä saadaan hyötykäyttöön.

Vältä toimialan tyypilliset haasteet:

Asiakas lähti kilpailijalle!

Asiakashoitoon apua analytiikasta ja CRM-järjestelmästä


Tunne asiakkaasi analytiikan avulla

Onko uusasiakashankinta hakuammuntaa? Tiedätkö, miksi asiakkaasi ovat asiakkaitasi, mitä he arvostavat, ja miksi kenties joku päätti lähteä? Data auttaa ymmärtämään ja suunnittelemaan toimivia toimenpiteitä.

CRM pitää asiakasdatan järjestyksessä

Jotta asiakasdataa voi analysoida, on sen oltava saatavilla. Ajantasainen CRM-järjestelmä auttaa pitämään datan ojennuksessa.

Verkko vikaantui!

Kuinka tämän voisi estää – tai ainakin mahdollisimman tehokkaasti fiksata?


Ennustemalli verkon vikoihin

Kun verkossa on vikaa, sen korjaaminen maksaa ja asiakastyytyväisyys kärsii. Data-analytiikkaan pohjautuvien ennustemallien avulla voit seurata verkon kuntoa ennakoivasti ja reagoida huoltotarpeisiin ennen niiden ilmenemistä.

Tehokasta toimintaa kentällä

Kun huoltotoimenpiteille on tarvetta, on tärkeää, että tekijä löytyy nopeasti – ja mielellään se lähin vapaa kaveri, joka pääsee nopeimmin paikalle. Microsoft D365 Field Service -ratkaisu varmistaa, että tarvittava tieto on käytössä kentälläkin ja kirjaukset käyvät sutjakasti.

Luvut sakkaavat!

Kannattavuus kuntoon ja tehoa taloushallintoon


Kannattavuusanalytiikka avaa silmät

Kannattavuuslaskenta yrityksen kustannuksista ja tuotoista tuotteittain ja asiakkaittain tuottaa tyypillisesti silmiä avaavia oivalluksia – vaikkapa tiettyjen asiakkaiden kannattamattomuudesta sekä siihen johtavista syistä. Kokonaisymmärrys mahdollistaa kannattavuuden ennustamisen ja parantamisen.

Onko taloushallintosi tikissä?

Nykyaikainen D365 Finance & Operations -järjestelmä tekee taloushallinnon perustoiminnot virtaviivaisiksi.

Palvelun kustannukset kuriin – edistyneen analytiikan kokeilu tuotti hinnoittelua helpottavan ennustemallin >>

Tutustu energia-alan asiakkaidemme tarinoihin: